TPE eller silikon sexdocka

TPE ELLER SILIKON SEXDOCKA?

Innehållsförteckning

VILKET MATERIAL SKA DU VÄLJA FÖR DIN SEXDOCKA?

För de flesta sexdockeköpare så är det svåraste beslutet vilket material din sexdocka ska vara gjord av – TPE eller silikon? Olika docktillverkare gör sina dockor av olika material, och ibland båda! Zelex gör dockor i silikon, och Irontech har sexdockor i både TPE och silikonStarpery skapar sexdockor som har en TPE-kropp, men har silikon-huvud.

Med denna text vill vi objektivt lägga fram för- och nackdelar med de båda materialen så att valet ska bli lite enklare för dig!

VAD ÄR TPE?

TPE är förkortningen för termoplastisk elast, även kallat termoplastiskt gummi. Det är en klass av sampolymerer eller en fysisk blandning av polymerer (vanligtvis en plast och ett gummi) som består av material med både termoplastiska och elastomera egenskaper. TPE används ofta inom fordonssektorn och i vissa hushållsapparater du har hemma. Det är flexibelt, lätt att forma och har en mjuk textur vilket gör TPE till ett av de bästa alternativen för att tillverka realistiska sexdockor till ett överkomligt pris.

FÖRDELAR

1. Mer prisvärt
Vanligtvis är kostnaden för TPE-sexdockor relativt billigare än silikon.

2. Mer realistiskt till känslan
TPE upplevs lite mer realistiskt och verklighetstroget när man tar på det, väldigt likt mänsklig hud.

3. Möjligt med inbyggd värme
Tack vare den senaste tekniken kan man utrusta vissa moderna sexdockor gjorda i TPE med värmesensorer som kan härma hudtemperaturen på faktiska människokroppar och värma upp dockan.

4. Flexibilitet
Med helgångjärn i rostfritt stål och flexibla leder kan dockorna uppnå vilken sexställning som helst för dig, precis som riktiga människor.

5. Ett säkert material
TPE-material är säkert för alla eftersom det inte innehåller några farliga kemikalier som kan resultera i allergiska reaktioner. Du kan helt säkert kyssa och krama din docka!

6. Luktfri
Sexdockor gjorda av TPE är helt luktfria.

NACKDELAR:

1. Mer känslig för fläckar
TPE blir lätt färgat på grund av dess absorberande natur. Vi rekommenderar icke-färgade eller ljusa kläder för din TPE-sexdocka istället för mörka material.

2. Frekvent underhåll
För din egen hälsa och för dockans hållbarhets skull måste du underhålla TPE-sexdockor ofta, särskilt i områden som mun, anus och vagina efter användning. Annars kommer hon att bli fläckig, eller till och med utveckla mögel och i slutändan kommer hon att förlora sin form, styrka och snygga utseende.

3. Mer känslig för värme
TPE kan hålla värme ganska effektivt ifall man värmer upp dockan, men kan börja förlora sin konsistens eller smälta om den kommer upp i över 40ºC. Se till att hålla din sexdocka borta från värmekällan.

VAD ÄR SILIKON?

Silikon, även kallat polysiloxan, är en blandning av kiselpolymer med kol, väte och syre. På grund av sin kemiska tröghet, motståndskraft mot vatten och oxidation och stabilitet vid både höga och låga temperaturer, har silikon använts i ett brett spektrum av kommersiella syften, från smörjfetter till isolering av elektriska trådar och biomedicinska implantat. Det är därför som sexleksaks- och sexdockindustrin har använt silikon i många år.

FÖRDELAR

1. Hyperrealistiskt utseende
Sexdockor i silikon har ett mer verkligt utseende på grund av silikonmaterialets fasthet och möjligheten att forma det och skapa detaljer.

2. Lätt att rengöra
På grund av sin icke-porösa natur är sexdockor i silikon enklare att rengöra och desinficera än TPE-sexdockor. De kan steriliseras utan att man behöver vara rädd för att vätskan ska sippra in i huden och orsaka skada.

3. Mindre känsligt för värme
Jämfört med TPE-sexdockor kan silikondockor bättre motstå värme, fläckar och vatten i vardagen. Du kan till och med njuta av ett varmt bad med henne, och du kan sterilisera henne med kokande vatten.

4. Lågt underhåll
Sexdockor i silikon kan hålla sin form bättre och behöver mindre underhåll på grund av att huden är mindre känslig för fläckar och hudens kompakta natur. Du måste dock alltid rengöra anus och slida efter användning.

NACKDELAR

1. Dyrare
Generellt är kostnaden för silikon högre än priset på TPE, därför är också dockorna dyrare.

2. Mindre flexibelt
I jämförelse med TPE har sexdockor i silikon låg flexibilitet. Det kan vara svårt för dig att röra vissa delar av deras armar och ben då de är stelare.

3. Låg elasticitet
Sexdockor i silikon är styvare och hårdare än TPE-dockor. Rumpor och bröst studsar inte när du gungar din docka som de kan göra på en TPE-docka.

SEXDOCKA I SILIKON ELLER TPE – VILKET ÄR BÄST FÖR DIG?

Ställ frågan till dig själv – hur mycket är du villig att spendera på en sexdocka? Om din budget är låg är det kanske bättre att välja en sexdocka i TPE, eller en torso-sexdocka. Om din budget är högre, kanske bortåt 20 000 sek, kan du överväga att köpa en sexdocka i full storlek gjord av silikon. Ta reda på vilka dina egna personliga preferenser är. Om du föredrar ett mer verklighetstroget ansikte, eller kanske vill ta ett varmt bad med din sexdocka, då är silikondockan bästa valet. Men om du gillar mjuka bröst och vill prova en mängd olika sexuella positioner, köp då en sexdocka av TPE.

För att sammanfatta så har varje material sina beundrare och det går inte riktigt att objektivt avgöra om det ena eller det andra är bättre. Du får helt enkelt göra ett val enligt din budget och dina preferenser!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå